Wie wij zijn

Volksuniversiteit Amsterdam: het cursuscentrum voor kennis, creativiteit, kunst en cultuur.
Wij maken jouw wereld groter.

Mensen zijn nieuwsgierig en willen zich ontwikkelen. Met meer dan 500 cursussen, lezingen, rondleidingen en excursies op het gebied van Kunst & Cultuur, Mens & Maatschappij, 20 verschillende talen, Digitaal, Creatief en Doe-het-zelf, bieden wij mensen van 18 jaar en ouder de gelegenheid om bij te blijven.

Deelname aan een van onze cursussen geeft je de kans kennis te delen, nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te leren om actief en volwaardig mee te doen in de samenleving. Kennis van het verleden en heden verstevigt daarnaast de gemeenschappelijke basis van de inwoners van Amsterdam. Wandelingen door en lezingen over de stad leren hoe Amsterdam is geworden tot wat ze nu is: naar indeling, infrastructuur maar ook qua immigratie en emigratie, bevolkingssamenstelling en wat dat betekent voor het werken, leven en wonen van de burgers van Amsterdam.

De voortdurend veranderende en complexe samenleving vraagt een actieve inbreng en creativiteit van iedereen. Dat vraagt om vaardigheden die je in staat stellen om te participeren en voor jezelf op te komen. Volg een cursus Schrijven zonder fouten, Opkomen voor jezelf, een computercursus of leer alles over veilig internetten, om een paar voorbeelden te noemen. Spreek een woordje mee in de stad en laat je inspireren door het nieuwe cursusaanbod!

Volksuniversiteit Amsterdam is een Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI).

Volksuniversiteit Amsterdam

Joke Bosch, directeur
Martje Homan, stafmedewerker
Dity Kamminga, financieel administrateur
Marissa Liburdi, assistent projectmanager
Emilia Simion, marketing & sales manager
Frans van Hercules, hoofd secretariaat
Dianta Padam Sing, medewerker secretariaat

Conciërges

Rob Beijer
Richard Reijntjes
Job Blanes
Angelo Christiaan
Karim Gouda
Jelmar Starkenburg
Xander Stege