Ontdek Nieuwe leeuwen: een serie bijeenkomsten voor iedereen die Nederland én andere culturen beter wil leren kennen. Ontmoet Nieuwe leeuwen en praat mee.

Eerstvolgende Nieuwe leeuwen bijeenkomst:
Thema: Nederland en water
Datum: 19 oktober
Tijd: 19-21 uur
Plaats: Centrale OBA (Singelzaal 6.3)
Nederland en water. We leven aan het water en op het water. Een groot deel van Nederland ligt onder water, onder de zeespiegel. Wat betekent dit voor het dagelijks leven? Hoe zien we water terug in de Nederlandse taal? We hebben regenwater, zwemwater, drinkwater, grachtenwater, zeewater, vaarwater. En wat betekent de uitdrukking 'Storm in een glas water'?
 
Annelies Vermeulen, docente Nederlands aan Volksuniversiteit Amsterdam begeleidt de avond.

Toegang is gratis en alle niveaus van Nederlands zijn welkom. Meld je aan via secretariaat@vua-ams.nl

Meer over Nieuwe Leeuwen:
In een ongedwongen sfeer worden kennis en ervaringen gedeeld en wordt er samen Nederlands gepraat. Er komen sprekers uit onder meer Syrië, Roemenië en Tanzania. Ook gaan we in op thema’s zoals typisch Nederlandse gewoonten, uitgaanscultuur en water en hoe deze in Nederland beleefd worden.

Nieuwe Leeuwen is er elke derde donderdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur in de Centrale OBA. Overige data zijn: 16 november, 21 december, 18 januari, 15 februari, 22 maart, 19 april en 17 mei.
Het programma is een samenwerking tussen OBA en Volksuniversiteit Amsterdam. Nieuwe Leeuwen is een combinatie van twee eerdere activiteiten: Club 2e Vaderland (OBA) en Café NT2 (Volksuniversiteit Amsterdam).