Talen

Spaans

In welk tempo of op welk niveau je ook Spaans wilt leren, bij ons vind je de cursus die bij je past:
• reguliere cursussen van 12 weken met lessen van  1,5 uur per week of intensieve cursussen van 6 of 12 weken met  lessen van 3 uur.
• van beginners (Inicial) tot vergevorderd  (Avanzado), van niveau A1 t/m B2 van het Europees Referentiekader (ERK).

De sectie Spaans volgt de richtlijnen van het ERK. Hierin staat beschreven hoe ver je bent met spreken, lezen, luisteren en schrijven bij verschillende niveaus. Bij elke cursus staat vermeld welk niveau je aan het eind ervan bereikt hebt volgens dit ERK. Zo kun je bijvoorbeeld in 6 korte cursussen niveau A2 van het ERK bereiken, een degelijke basis om op verder te bouwen.  
Onze cursussen Spaans zijn vooral gericht op het verstaan en spreken, maar ook het lezen van allerlei Spaanse teksten en het schrijven van bijvoorbeeld e-mails in het Spaans komen aan bod.
De lessen verlopen in een ontspannen sfeer en er wordt overwegend Spaans gesproken, maar als bijvoorbeeld  het grammaticale contrast tussen beide talen aandacht behoeft, wordt zeker ook uitleg in het Nederlands gegeven.

Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt op de lessen: dat kan variëren van 1 à 2 uur per week bij een reguliere cursus tot 3 à 4 uur per les voor een intensieve cursus.

● Sommige cursussen starten later in het jaar.

● Als je twijfelt of je niveau aansluit bij dat van cursus, kan je contact opnemen met de docente via secretariaat@vua-ams.nl.
Op de hoogte blijven van het aanbod? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.