olijfolie proeven: wat is olijfolie nou precies waar komt vandaan waarom is gezond wat kun je ermee wat is goede wat minder goede en wat is slechte olijfolie en hoe herken je verschillen in deze workshop krijg je eerst presentatie gevolgd door proeverij...

Olijfolie proeven

Wat is olijfolie nou precies, waar komt het vandaan, waarom is het gezond, wat kun je ermee? Wat is goede, wat minder goede en wat is slechte olijfolie en hoe herken je de verschillen? In deze workshop krijg je eerst een presentatie, gevolgd door een proeverij. De proeverij wordt gegeven met door de EU goedgekeurde olijfolie-proefformulieren. Aan het einde van de workshop kun je onderscheid maken tussen de verschillende gradaties olijfolie en ken je de (basale) technieken en termen van het olijfolie proeven. Daarnaast ben je op de hoogte van de meest actuele stand van zaken in de wereld van olijfolie. Ten slotte krijg je antwoord op de vragen of je nu wel of niet in olijfolie kunt bakken, welke je moet kiezen als je voor het schap in de winkel staat, etcetera. Na deze cursus ken je de basistechnieken van het proeven van olijfolie en zul je nooit meer de verkeerde olijfolie kopen. De lezing/proeverij wordt gegeven door gecertificeerd olijfolie-proever Gregor Christiaans, auteur van het boek Lekker vet - alles over olijfolie.

Cursuscode 3253

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 1 les van 2 uur op woensdag 22 november 2017 om 19:00 uur.
Cursusprijs: € 22,50
Docent: Dhr. G. (Gregor) Christiaans
Locatie: Bos en Lommerplein 176 1055 EK

Deze cursus is al begonnen,
online inschrijven is niet meer mogelijk