amor fati liefde voor lot: hoe omarm je aardse bestaan inclusief donkere kant ervan wat voor levenshouding is daarvoor nodig als je afgaat op berichten via sociale media lijkt gros van mensheid zielsgelukkig en succesvol te zijn neiging bestaat leven...

Amor Fati: liefde voor het lot

Hoe omarm je het aardse bestaan, inclusief de donkere kant ervan? Wat voor levenshouding is daarvoor nodig? Als je afgaat op de berichten via sociale media, lijkt het gros van de mensheid zielsgelukkig en succesvol te zijn. De neiging bestaat het leven voorwaardelijk of selectief te benaderen, om alleen af te gaan op wat bevalt en zo veel mogelijk te vermijden wat niet bevalt. Maar wat zou er gebeuren als je het leven onvoorwaardelijk zou aanvaarden zoals het is? Welke plaats krijgen lijden en ellende dan? Wat gebeurt er met hoop en het verlangen naar beter?
In deze cursus onderzoeken we levensaanvaarding en het spanningsveld tussen werkelijkheid en idealen. We doen dit aan de hand van de visies van o.a. Aristoteles, Spinoza, Schopenhauer, Nietzsche en Camus. Ook zullen we Oosters denken aan bod laten komen: boeddhisme. Hoe denken zij over levensdoelen, veranderingen, vriendschap sluiten met jezelf, lijden, levensvreugde en creativiteit? De cursus heeft het karakter van een workshop. We zullen teksten lezen en bespreken en koppelen aan eigen ervaringen.

Cursuscode 5203

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 6 lessen van 2 uur vanaf donderdag 1 februari 2018 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 145,00
Docent: Dhr. drs D. (Dries) Boele
Locatie: OBA, Javaplein 2 1094 HW