cursus amerikaans presidentschap door willem post: <span style font size x small ><span style font size 10pt > < span>< span>willem post amerika deskundige van instituut clingendael schrijver van 12 boeken over verenigde staten post geeft commentaar voor vele media waaronder nos radio 1...

Cursus Amerikaans Presidentschap door Willem Post

Willem Post, Amerika-deskundige van Instituut Clingendael, schrijver van 12 boeken over de Verenigde Staten. Post geeft commentaar voor vele media waaronder het NOS Radio 1 Journaal, de Nieuwsshow en VTM België. In Perscentrum Nieuwspoort gaf hij in 2016 en 2017 ieder kwartaal een Trump lezing.

De cursus bestaat uit drie avondsessies:

Avond 1 (13 november):  De macht en onmacht van de president
Welke bevoegdheden heeft hij? Hoe gingen bekende en onbekende presidenten hier mee om? Grote presidenten als Abraham Lincoln en Franklin Roosevelt passeren derevue. Na het Watergate schandaal werd de macht van de president gekortwiekt. De laatste decennia nam de macht van de president juist weer toe. We eindigen met president Trump.

Avond 2 (20 november): De Amerikaanse president en de wereld
Juist op buitenlands- en veiligheidsterrein heeft de president relatief veel macht. Hij is de leider van de buitenlandse politiek. Hoe ontwikkelden de Verenigde Staten zich onder leiding van z’n presidenten van een naar binnen gekeerde boeren republiek tot een supermacht met wereldwijde belangen. De actuele relatie met onder meer China en Rusland wordt ook besproken.

Avond 3 (27 november): President Trump
President Nixon zei al op te komen voor een ‘silent majority’, de gewone mensen uit het kleinsteedse en plattelands Amerika. Hoe is recentelijk de opkomst van het fenomeen Trump te verklaren? En wat zijn de gevolgen, niet alleen voor Amerikanen maar ook voor Nederlanders?

Aanbevolen literatuur:
De Spiegel van Amerika, Willem Post, Hans Veldman, Den Haag, september 2016. Artikelen Willem Post op clingendael.nl

Op woensdag 1 november, 19.30 -21.00 uur geeft Willem Post de lezing
1 jaar na de verkiezing van Donald Trump, wat is er veranderd?
in de Centrale OBA. Toegang €7,50 / studenten en OBA-pas € 3,75

Cursuscode 1256

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 3 lessen van 1,5 uur vanaf maandag 13 november 2017 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 82,50
Docent: Dhr. W. (Willem) Post
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 1011 DL

Deze cursus is al begonnen,
online inschrijven is niet meer mogelijk