vogels kijken basiscursus: is dat nou koolmees of pimpelmees voor wie deskundig voor dag wil komen in voorjaarszon is basiscursus vogels kijken uitkomst maak kennis met vogels in theorie en praktijk na twee cursusavonden ga je met verrekijker op stap je leert...

Vogels kijken, basiscursus

Is dat nou een koolmees of een pimpelmees? Voor wie deskundig voor de dag wil komen in de voorjaarszon, is de basiscursus ‘Vogels kijken’ een uitkomst! Maak kennis met vogels in theorie én praktijk. Na twee cursusavonden ga je met een verrekijker op stap. Je leert diverse vogelfamilies, hun gedrag en hun habitat kennen.
Lezing op donderdag 8 februari:
Thema: grootte/vorm en kleedkenmerken. Dit zijn twee onmisbare thema’s bij de herkenning van een vogelsoort. Grootte/vorm speelt een belangrijke rol bij de herkenning op familie, kleedkenmerken bij de herkenning op soort.
Lezing op donderdag 15 februari:
Thema: soortspecifiek gedrag/ habitat en geluid. Gedrag is vaak een belangrijke aanwijzing om de soort te herkennen, en op basis van habitat/biotoop kun je een uitspraak doen over de soorten die je kunt verwachten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan geluid: vaak hét aspect waarom je een vogel ontdekt, en soms zelf het enige waaraan je hem kan herkennen!
Excursies op zondagochtend 11 en 18 februari:
In deze ochtendexcursie breng je het geleerde in de praktijk. Onder begeleiding van docent Steven Wytema ga je op pad met verrekijker en vogelgids. Welke vogels zie je en waaraan herken je ze? Na afloop is er een korte nabespreking.

• Deze cursus bestaat uit twee lezingen en twee excursies. Data:
donderdagavond 8 en 15 februari lezing 19.30-21.30 uur, Bos en Lommerplein.
zondag 11 februari excursie 8-12 uur, Westerpark Overbrakerpad 2, ingang boerderij Westerpark/Volkstuin.
zondag 18 februari excursie 8-12 uur, Sloterpark ingang Kinderboerderij, Pres. Allendelaan 2.

Cursuscode 5303

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 4 lessen van 2 uur vanaf donderdag 8 februari 2018 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 120,00
Docent: Dhr. S. (Steven) Wytema
Locatie: Bos en Lommerplein 176 1055 EK

Deze cursus is al begonnen,
online inschrijven is niet meer mogelijk