wetenschap voor iedereen: vraag u zich weleens af of heelal oneindig en eeuwig is of er nog ander intelligent leven buiten aarde is wat donkere materie is hoe zonnestelsel is ontstaan en of zon in toekomst uitdooft welke invloed maan op aarde heeft wanneer we iets...

Wetenschap voor iedereen

Vraag u zich weleens af of het heelal oneindig en eeuwig is? Of er nog ander intelligent leven buiten de Aarde is? Wat donkere materie is? Hoe het zonnestelsel is ontstaan en of de Zon in de toekomst uitdooft? Welke invloed de Maan op de Aarde heeft?
Wanneer we iets levend noemen en hoe de evolutie (van de mens) verloopt? Is er nog steeds evolutie? Wat precies zijn erfelijke eigenschappen en kunnen we ze wijzigen? Hoe dacht men vroeger dat ziekte ontstond, is ( in de nabije toekomst)  eeuwig leven mogelijk? Vragen die in de cursus ‘wetenschap voor iedereen’  worden beantwoord.
 Dankzij de natuurwetenschap hebben we electriciteit, vliegtuigen, mobieltjes, robots, computers, zonnecellen en antibiotica. Zalmen, aarbeien en tomaten die sneller groeien en groter worden dan in het wild.

 U kent ongetwijfeld wetenschappers als Hippocates, Galilei, Newton, Pasteur, Darwin, Edison en Einstein. In deze cursus bespreken we de grote ontdekkingen en huidige inzichten in de astronomie, natuurkunde, techniek, biologie, geneeskunde en maakt u kennis met een aantal belangrijke natuurwetenschappers van vroeger en nu.
We kijken ook naar toekomstige ontwikkelingen.

 Globale inhoud van de lezingen:
1  het universum
2  materie en zonnestelsel
3  aardse verschijnselen
4  evolutie
5  genetica
6  ziekte & gezondheid

Cursuscode 5400

Groep 1

Deze cursus bestaat uit: 6 lessen van 2 uur vanaf donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur.
Cursusprijs: € 120,00
Docent: Dhr. drs D.F. (Dick) Schafer
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 1011 DL

Deze cursus is al begonnen,
online inschrijven is niet meer mogelijk