Your cart

Your cart

Kunstwijzer

Course code: 5051

Wat speelt er momenteel in de wereld van de beeldende kunst? In vier kunstcolleges bespreken we actuele zaken: tentoonstellingen, brandende kwesties en nieuwe ontwikkelingen. Ook is er ruimte voor verdieping, achtergronden en algemene beschouwingen. Zowel oude als moderne kunst komen aan bod. Laat je verrassen!

Dinsdag 26 februari: Tussen trend en traditie. Voor wie zich afvraagt waar de hedendaagse kunst haar inspiratie vandaan haalt en waar ze naartoe gaat. Over kunst voor de eeuwigheid en kunst als flipperkast.

Dinsdag 26 maart: Van mensen en dingen die voorbij gaan... Het ene moment in de volle belangstelling, het volgende moment vergeten.Wat maakt dat sommige kunstwerken het eeuwige leven lijken te hebben? 

De cursus bestaat uit 4 lessen:
Les 1: dinsdag 26 februari
Les 2: dinsdag 26 maart
Les 3: dinsdag 23 april
Les 4: dinsdag 21 mei

Dinsdag 26 februari 2019
4 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 70,00
Mw. drs E. (Everdien) Hoek
19:30 - 21:30
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
drs E. (Everdien) Hoek
Everdien Hoek studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde enkele artikelen over Middeleeuwse Dodendansen. Lange tijd was zij werkzaam als redactioneel lezer en als Documentalist, totdat zij een hbo-opleiding Theologie ging volgen, waarbij het vak kunstbeschouwing haar op een nieuw spoor zette: dat van de moderne, abstracte kunst. Nu geeft zij cursussen, lezingen en rondleidingen, waarbij zij met haar cursisten bij voorkeur het raakvlak tussen kunst en religie verkent. Everdien is begonnen met museumlessen aan medestudenten. Vervolgens heeft zij bij Spiritueel Centrum La Verna de kans gekregen haar eigenlijke missie te ontdekken: mensen met een open oog naar kunst te leren kijken. Via de Volksuniversiteit en andere instellingen probeert zij nu een groter publiek te bereiken, want je kunt niet genoeg mensen enthousiast maken voor de kunst - en daarmee voor het leven.