Bestellijst

Bestellijst

Effectief communiceren met jezelf en anderen

Cursuscode: 5366

Herken je dit? Je collega wil iets anders dan jij. Wat jij wilt, daar heb je heel  goede redenen voor, maar je vraagt je af of de ander dat wel begrijpt. Ga je hierover praten? Je wilt namelijk geen conflict; ermee rond blijven lopen voelt ook niet goed. Je partner vertelt dat hij zich verheugt op een weekje samen wintersporten; jij speelt met de gedachte je vakantiedagen te besteden aan een weekje alleen … ergens……Lastig…

Je weet ondertussen dat je op verschillende manieren kan reageren. Je reageert alleen soms anders dan effectief is en daardoor je doel niet bereikt en je het idee hebt dat je in strijd bent met de ander. Maar hoe reageer je dan? Hoe kan je het gesprek met de ander zo voeren dat jouw behoeften/wensen gehoord worden en je ook begrijpt waarom de ander iets anders wilt/denkt. Zodat je samen een oplossing kan zoeken.Opkomen voor jezelf gaat gemakkelijker met de inzichten, kennis en vaardigheden die in deze training worden opgedaan: je zelfvertrouwen groeit en dat werkt stress verminderend.

• Het werkboek: Communicatie voor Persoonlijke en Beroepsmatige Effectiviteit ontvang je tijdens de eerste les, de prijs hiervan is verrekend in de cursusprijs.
• De lesdata zijn: 1e blok: 22 en 23 februari 2e blok: 8 en 9 maart, 3e blok: 22 en 23 maart 2019, 4e blok: 5 en 6 april, 5e blok: 19 en 20 april.

Vrijdag 22 februari 2019
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 375,00
Mw. M.E.A. (Ria) de Groot
10:00 - 12:30
Locatie: OBA, Javaplein 2 (klik hier voor de adres gegevens)
M.E.A. (Ria) de Groot
Na mijn studie Pedagogie (Onderwijskunde) heb ik tien jaar trainingen mondelinge communicatie verzorgd voor communicatieadviesbureau VO. Sinds 1992 ben ik actief als zelfstandig trainer en aangesloten bij de Stichting N.E.T. die in Nederland en Vlaanderen de licenties voor de gordontrainingen beheert. Daarnaast heb ik mij verdiept in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg, Psychosynthese van Asagioli en verschillen in communicatiestijlen onderzocht. Ik kijk met plezier terug op de afgelopen jaren. Zowel in werk- als in privé-situaties heb ik ervaren wat inzicht in en beheersen van communicatieve vaardigheden voor relaties kan betekenen. De kracht van het Gordon model is dat het praktisch, eenvoudig en effectief is, persoonlijke groei stimuleert én inzicht geeft in hoe communicatie werkt. Dit vanuit de waarde dat open communicatie de basis is voor wederzijds respect en gelijkwaardigheid in relaties.