Your cart

Your cart

Wandeling: Kunst in het Westerpark en Staatsliedenbuurt

Course code: 1001

In de openbare ruimte staan ongelooflijk veel kleine en grote kunstwerken, waar we met de fiets en zelfs te voet heel gemakkelijk aan voorbijgaan. Tijdens deze wandeling staan we stil bij de beelden die we tegenkomen onderweg. In het 'oude' Westerpark zijn enkele jaren geleden, als integraal onderdeel van renovatie en uitbreiding, eigentijdse kunstwerken geplaatst. Al kijkend komen vele onderwerpen aan de orde. We lopen terug via de Staatsliedenbuurt met ook daar verrassende kleine en grote kunstwerken.

Startpunt: Entree Westerpark aan de kant van het Nassauplein bij het kleurrijke beeld van Michiel Schierbeek. 

Vanwege de huidige maatregelen is de maximale groepsgrootte 8 deelnemers.

Wednesday September 15, 2021
1 x walk of 2 hrs start time 11:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 29,50
Tutor: Ms. drs N. (Nelly) Eijgenraam

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

11:00 - 13:00
Location: Westerpark entree Nassauplein bij het kleurige beeld van Michiel Schierbeek (click here for address details)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.