Fietstocht door Amsterdam-Noord

Fietstocht door Amsterdam-Noord
Cursusnummer:
5016
6
aug

We starten in de Van der Pekbuurt, een wijk in opkomst. Vandaar naar de Vogelbuurt, sociaal gezien één van de slechtste buurten van Amsterdam, maar architectonisch gezien een prachtbuurt. Dan naar het Hamerkwartier, momenteel een werkgebied in transformatie, vervolgens naar het Vliegenbos, een prachtig stadsbos van ruim honderd jaar oud. Daar vandaan naar de Nieuwendammerdijk met zijn rijke historie, zowel als dorp maar ook als waterkerende werking. Naar Tuindorp Nieuwendam, dit tuindorp werd voor de Tweede Wereldoorlog het mooiste tuindorp van Europa genoemd.

Vandaar via de Buikslotermeer naar landelijk noord, via Elzenhage en station Noord naar de Buiksloterdijk met de kapiteinswoningen en de kerk van Buiksloot, dan naar de NDSM-werf. Op de werf een bezoek aan de NDSM-loods. Vandaar naar de Buiksloterham, via Schoonschip, voormalig Asterdorp, Knoop van Volten, naar Overhoek, woonwijk op voormalig Shellterrein, EYE, de ADAM toren. Na 3 uur einde van de fietstocht bij de pont van de Buiksloterweg.

Beginpunt om 13.00 uur voor Polly Goudvisch Brasserie-café, Buiksloterweg 3-5. Dat is in Noord bij de pontaanlanding van wat tegenwoordig pontverbinding F3 heet, recht tegenover het Centraal Station. Deze fietstocht duurt ongeveer 3 uur.

Deelnemers zorgen zelf voor een fiets!

6
aug
 • 1 les van 3 uur Toon details
  • 1: dinsdag 6 aug 2024 - 13:00 – Polly Goudvisch Brasserie-café, Buiksloterweg 3-5
 • Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
 • € 39,00
 • Adri Doorneveld
 • Polly Goudvisch Brasserie-café, Buiksloterweg 3-5 Toon adres-info
  • Polly Goudvisch Brasserie-café, Buiksloterweg 3-5

   Buiksloterweg 3-5
   AMSTERDAM NOORD
   Nederland

Startdatum
Lesvorm
Docent