Wandeling Hoofddorppleinbuurt en Huis te Vraag

aug

Dit jaar is het een eeuw geleden dat Amsterdam verschillende omliggende gemeenten annexeerde, waaronder de gemeente Sloten. Zo kon de gemeente Amsterdam flink uitbreiden. Op Slotense grond werd o.a. het Hoofddorppleinkwartier aangelegd, gelegen ten westen van de Schinkel. De buurt werd gebouwd als onderdeel van Plan West dat in 1922 door de gemeente Amsterdam werd gelanceerd om te voorzien in het grote tekort aan woningen na WO I. We zullen zien dat enkele straten nog van voor de annexatie dateren. De meeste bebouwing is in de trant van de Amsterdamse School van de hand van verschillende architecten. We brengen een bezoek aan Huis te Vraag aan de Rijnsburgstraat, een begraafplaats die tot 1962 in gebruik is geweest. Sinds 2009 is de prachtige tuin een cultuurhistorisch monument.

Locatie: Café Kosta, Overtoom 578. Let op: het eindpunt is Zeilstraat.

Vanwege de huidige maatregelen is de maximale groepsgrootte 8 deelnemers.

Woensdag 11 augustus 2021
1 wandeling van 2 uur aanvangstijd 14:00
Mw. drs N. (Nelly) Eijgenraam

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Bar Kosta Overtoom 578 (klik hier voor de adresgegevens)
drs N. (Nelly) Eijgenraam
Nelly Eijgenraam is lange tijd werkzaam geweest als docente Spaans aan o.a. de Volksuniversiteit Amsterdam. Zij is tolk/vertaalster Spaans. In 2005 heeft zij haar opleiding tot nationaal gids afgerond en sinds dat jaar verzorgt zij stadswandelingen in Amsterdam. Niet alleen de historische binnenstad en de grachten, maar ook verschillende negentiende-eeuwse en nieuwere wijken zijn voor haar vertrouwd terrein. Tijdens de wandelingen wordt aandacht besteed aan zeer uiteenlopende aspecten van de desbetreffende buurt: architectuur, stadsvernieuwing, (beeldhouw)kunst, historie. Op verzoek kan Nelly ook Spaanstalige wandelingen verzorgen.