Bestellijst

Bestellijst

Online workshop Lightroom Classic CC

Cursuscode: 7237
14
jun

*Nu met maar liefst 25% korting

Je komt thuis na een lange reis met 1000 foto’s. En dan? Leer ze te ordenen en bewerken!

Het programma Lightroom heeft veel functies: het is een archiveringsprogramma én bewerkingsprogramma ineen. Maar daar  door zie je soms door de bomen het bos niet meer. Deze workshop heeft als doel om jou op een simpele manier te leren gebruik te maken van dit programma.

De workshop is bedoeld voor wie het programma Lightroom heeft, maar nog op zoek is naar een simpele manier om er gebruik van te maken. We gaan via een stappenplan bestanden toevoegen en ordenen. Je kunt daarna via trefwoorden de juiste foto’s tevoorschijn toveren, bijvoorbeeld van je vakantie uit 2013. Daarna gaan we foto’s bewerken in de ontwikkelmodus. Je leert de voornaamste zaken aanpassen, zoals kleur en belichting en je leert hoe je een serie van 500 foto’s kunt bewerken met een paar klikken. Ook leer je deze bewerking te bewaren via een 'preset', je leert de foto’s om te zetten naar zwart-wit en hoe je kunt samenvoegen tot een HDR-bestand. Tot slot leer je hoe je de foto’s kunt opslaan zodat je ze kunt laten afdrukken.

• Doel: de werking van Lightroom snappen en foto’s ordenen en basisontwikkeling raw of jpeg bestanden toepassen inclusief het exporteren/opslaan als bewerkt bestand. 

Lightroom Classic CC geïnstalleerd (eventueel proefversie 7 dagen geldig van adobe.com Adobe Lightroom Classic CC). zorg dat u vooraf Lightroom al hebt opgestart.

Op uw bureaublad of vaste bekende plek op uw computer: fotobestanden op je laptop (RAW/JPEG) van een fotosessie. Noem dit mapje “ Lightroom"

Uiterlijk enkele dagen voor aanvang van uw workshop krijg een link van de online les toegestuurd. Via de link (als u op ‘ deelnemen' klikt) installeert u uiterlijk de dag voor de workshop de app Microsoft Teams (gratis) op uw computer. U kunt dit van te voren even testen.

 Er is keuze uit meerdere data, zie rubriek Fotografie

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 25% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Zondag 14 juni 2020
1 les van 4 uur aanvangstijd 11:00
Prijs: € 56,50
Mw. D. (Didy) van der Veen

De docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je laat inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je toch een uitnodiging voor de eerste les krijgt, soms lukt dat nog, soms niet omdat we niet 24/7 aan het werk zijn.

11:00 - 15:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
D. (Didy) van der Veen