Your cart

Your cart

Verdiepingscursus fotografie

Course code: 7232

In deze Verdiepingscursus fotografie komt aan de orde: visual storytelling , zwart-wit fotografie, compositie en we behandelen werk van fotografen.

De term visual storytelling is vooral in opkomst door de social media en de algehele beeldcultuur waarin wij leven. Fotografen vertellen al heel wat decennia verhalen. Hierin heeft de fotografie zich steeds verder ontwikkeld. In de lessen behandelen we verschillende verhaalvormen en de manier waarop je een verhaal kunt opbouwen. Deze kennis gebruik je ook in de volgende lessen, aangevuld met nieuwe informatie.
De volgende lessen komt zwart-wit fotografie aan de orde. Zwart-wit fotografie daagt je uit tot een andere manier van kijken dan wanneer je in kleur fotografeert. Je wordt tot duidelijkere keuzes met betrekking tot licht, compositie en vorm gedwongen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, leer je onder andere aan de hand van het werk van gerenommeerde fotografen.

Vervolgens verdiepen we ons uitgebreid in compositie. Hierbij worden ook de verschillen tussen zwart-wit fotografie en kleurfotografie behandeld. En je krijgt een praktijkopdracht. Aan het eind van de cursus bespreken we werk van een aantal fotografen. We ontdekken hun drijfveren, manier van werken en we leren van hen.

Behalve enkele opdrachten voor thuis fotograferen we gezamenlijk tijdens de lessen. Waarna we de foto's bespreken. De bedoeling van de bespreking van de foto's is dat je je eigen sterke punten in de fotografie ontdekt, zodat je je hierin verder kunt ontwikkelen.

• Meenemen: camera met gebruiksaanwijzing of smartphone. 
• Voor iedereen die een Basiscursus Fotografie, Vervolgcursus Fotografie of Basiscursus Smartphonefotografie heeft gedaan.
• De lesdata zijn: 6 en 13 april, 4, 18 en 25 mei en 8 juni.

Zaterdag 6 april 2019
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 150,00
Mw. M. (Marijke) Diel
10:15 - 12:45
Locatie: OBA, Oosterdokskade 143 (klik hier voor de adres gegevens)
M. (Marijke) Diel