Buitentekenen

Cursuscode: 7127
09
mei

Mei is misschien wel de mooiste maand van het jaar. In deze cursus ga je dat weergeven. Er is van alles te zien is op een doordeweekse dag in Oost. Bloemen, bomen, wolken, stoeptegels, mensen, groentewinkels, vogels, fietsen… Er zijn dingen waar je oog op valt. Je leert daaruit te kiezen door te schetsen en te kijken wat het meest geschikt is om mee door te gaan. Elke keer gaan we naar een andere locatie die voor iedereen goed is. Dat wordt met elkaar besproken. Een park, een plein, terras of aan het kanaal…de buurt is heel divers.
Alle aspecten die voor plezier in tekenen nodig zijn worden behandeld. Stap voor stap, les voor les. Met oefeningen, voorbeelden en door te kijken om je heen. Zoals licht-donker,  ruimte en diepte, techniek, compositie… en wat er nog meer aan het licht komt. Als het regent is een binnenruimte of overdekte ruimte om te werken. De eerste les een is  schetsboek met harde kaft en een potlood B of grafietstift fijn om mee te nemen. Wat er ook nog aan materiaal kan worden gebruikt krijg je die les te horen. Ook als is het nog zulk mooi weer, buitentekenen is stoer. Warme kleren zijn geen luxe.

• De eerste les begint vanaf het Javaplein bij de bibliotheek.
• Neem je eigen tekenmateriaal mee.

Schrijf je in
Woensdag 9 mei 2018
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Mw. C. (Carolien) Perdeck
10:00 - 12:30
Locatie: OBA, Javaplein 2 (klik hier voor de adres gegevens)
C. (Carolien) Perdeck
Leuke teken- en schilderlessen waarin je leert kijken met frisse ogen. Elke les ligt de nadruk op een ander aspect van tekenen en schilderen. De ene keer is dat bijvoorbeeld licht-donker, de andere keer vlakverdeling en dan ruimte en diepte. Wordt er met kleur gewerkt, dan ga je onder andere mengen, kleurcontrasten gebruiken, tonen maken en kleuren laten spreken. Het is voor mensen met en zonder teken- en schilderervaring, want er is persoonlijk advies. Als je je best doet, is plezier gegarandeerd!