Lezing Daniel Libeskind (Studio Libeskind)

sep

Libeskind (1946) is een Amerikaanse architect van Poolse afkomst, die veel in de stijl van het deconstructivisme werkt. Hij is bekend om zijn verhalende architectuur, waarbij hij een groot gevoel voor context laat zien, zowel qua geschiedenis als de directe omgeving.
Hij werd bekend met het Joods Historisch Museum in Berlijn (1999), een sprekend gebouw in de vorm van een uitgerekte davidster met binnenin lege ruimten die de geschiedenis voelbaar maken. Daarna volgden diverse andere joodse musea, onder andere in San Francisco (1998-2008) en Kopenhagen (2001-2003). Ook was hij verantwoordelijk voor het Holocaust namenmonument in Amsterdam (2021), een indrukwekkend project waarvoor hij de Gouden A.A.P. (architectuurprijs Amsterdam) heeft gewonnen.
Daarnaast heeft Libeskind vele andere opdrachten op zijn naam staan: onder andere diverse winkelcentra, universiteitsgebouwen, kunstmusea en wolkenkrabbers. Ook was hij verantwoordelijk voor het masterplan van Ground Zero (New York City, 2003).

Dinsdag 20 september 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.