Online lezing Architectuur op de Zuidas

nov

De Zuidas wordt sinds het begin van de 21e eeuw ontwikkeld tot internationale toplocatie voor wonen en werken. Inmiddels heeft dat geleid tot een enorme mix van kantoren, woningen, horeca, winkels en andere voorzieningen, waardoor zij niet alleen overdag levendig is, maar ook ‘s avonds een kloppend hart houdt. De locatie, rondom station Zuid en vlakbij de Vrije Universiteit speelt hierbij ook een grote rol.
De gebouwen worden door grote, deels internationale architecten ontworpen, waardoor het gebied verzekerd is van de allure die zij zoekt. Denk aan namen als  Rafael Viñoly, Micheal Graves, Toyo Ito, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Pi de Bruijn, MVRDV en het bureau Skidmore, Owings & Merrill LLP. Ook wordt binnen het project veel aandacht geschonken aan de openbare ruimte en krijgt kunst ruim baan.
Tijdens deze lezing bekijken we niet alleen de diverse spraakmakende projecten, maar staan we ook uitgebreid stil bij de achterliggende visie en toekomstplannen.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Maandag 28 november 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.