Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: De architectuur van moskeeën

Cursuscode: 5122
07
jun

*Nu met maar liefst 20% korting

Een uitgebreide verdieping in de architectuur van moskeeën. We zullen eerst de algemene kenmerken bekijken van een moskee, want vanuit de Islam en geloofsbeleving zijn er enkele kenmerken waar elke moskee aan moet voldoen. Daarna zullen we vele verschillende moskeeën wereldwijd bekijken. De meest beroemde, historische moskeeën komen aan bod, maar vooral ook veel moderne moskeeën, soms traditioneel in ontwerp maar regelmatig ook zeer modern in vormgeving. Natuurlijk bespreken we ook de meest bekende voorbeelden uit Nederland, onder andere de Westermoskee (2016) in Amsterdam. Naast de diverse architectuurstijlen ook aandacht voor de soms turbulente ontwikkelingsgeschiedenis van deze bouwwerken.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Maandag 7 juni 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.