Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Grootmeesters van de architectuur: Frank Lloyd Wright

Cursuscode: 5100

*Nu met maar liefst 20% korting

De Amerikaanse  Wright (1867 – 1959) begon zijn carrière in Chicago, waar hij huizen ontwierp voor de well to do: Oak Park. Ook bouwde hij hier zijn eerste prairiehouse (Robie House, 1910): een laag, horizontaal huis, passend bij het lokale landschap, modern qua opzet en indeling, maar uitgevoerd in traditionele materialen als baksteen en hout. Dit werd een prototype voor zijn huizen: modern maar traditioneel tegelijk, vaak prachtig geïntegreerd in de natuur. Hij zou Chicago in een roes van schandalen verlaten en de rest van zijn leven op meerdere plaatsen in de VS wonen en gebouwen realiseren. Hierbij bleef hij zichzelf steeds vernieuwen: huizen in betonbouw (zijn textielhuizen), opmerkelijke kantoorcomplexen en prachtige musea, waarvan het Solomon R. Guggenheim Museum (1956) te New York City zijn meest beroemde werk is. In deze lezing bekijken we zijn bekendste werken en staan we stil bij zijn turbulente leven, zijn gedachtegoed en de grote invloed die hij heeft gehad op vele andere architecten.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Woensdag 20 januari 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.