Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Grootmeesters van de architectuur: Ludwig Mies van der Rohe

Cursuscode: 5119

*Nu met maar liefst 20% korting

Mies van der Rohe (1886-1969) was een Duits-Amerikaanse architect. Als vertegenwoordiger van de Internationale Stijl heeft hij veel invloed gehad op architectuur binnen en buiten Europa; velen zien hem als één van de meest invloedrijke architecten van de 20e eeuw. Zijn minimalistische thema ‘Less is more’ is wereldberoemd. Tijdens deze lezing behandelen we zijn belangrijkste werk. We staan o.a. stil bij zijn vroege werk, zoals de woningen in de experimentele Weissenhof Siedlung (1927) in Stuttgart, het Duitse paviljoen (1929) voor de wereldtentoonstelling in Barcelona en het Mies van der Rohe Haus (1932) in Berlijn. Maar ook zijn latere, Amerikaanse werk komt aan bod, zoals het Seagram Building (1958) in New York City: een typisch voorbeeld van zijn minimalistische wolkenkrabbers die ook nu nog veel navolging krijgen. Niet voor niets wordt Mies vaak de geestelijk vader van de moderne wolkenkrabber genoemd.Verder kijken we naar de perioden waarin hij directeur was van het Bauhaus in Dessau & Berlijn en het hoofd van de architectuur afdeling van de IIT in Chicago.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Maandag 19 april 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.