Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Herzog & de Meuron

Cursuscode: 1502

Dit Zwitserse bureau is opgericht in 1978 door Jacques Herzog (1950) en Pierre de Meuron (1950).

Dit Pritzker-prijs winnende bureau combineert een traditionele vormentaal met nieuwe, soms ongebruikelijke en innovatieve materialen, vooral met betrekking tot de omhulling van hun gebouwen; hiermee geven ze elk gebouw een eigen karakter. Dit leidt vaak tot zeer veelzijdige, spannende en opvallende gevels.

Bekende voorbeelden van hun werk zijn onder andere: Tate Modern Art Gallery (2000) met de Switch House uitbreiding (2016) te Londen, de Allianz Arena (2001-05) te München, het

Nationaal Stadion (2008) te Beijing, het spectaculaire VitraHaus (2010) in Weil am Rhein en de omstreden Elbharmonie (2017) in Hamburg. Naast musea, stadions en muziekzalen hebben zij tevens spraakmakende hoogbouw en kantoorpanden op hun naam staan.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 7 september 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.