Online lezing Jean Nouvel (Ateliers Jean Nouvel)

dec

De Franse Jean Nouvel (1945) werd bekend door zijn Institut du Monde Arabe in Parijs (1987) waar we meteen al zijn bijzondere materiaalgebruik en innovatie blik konden zien.

Inmiddels heeft deze Pritzker prijs winnaar zeer spectaculaire gebouwen op zijn naam staan. Het Louvre in Abu Dhabi (2017), de Torre Glòries in Barcelona (2004), de Philharmonie in Parijs (2015) en het Nationale museum van Qatar (2019) zijn slechts enkele hoogtepunten. Nouvel heeft een absoluut unieke, bijna sensuele kijk op de architectuur, waarbij de grote hoeveelheid culturele gebouwen opvalt.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 16 december 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.