Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Jeanne Gang (Studio Gang)

Cursuscode: 1506
08
dec

Jeanne Gang (1964) is Amerikaanse architect en oprichter van architectenbureau Studio Gang. Ze wordt gezien als een van de meest invloedrijke architecten van het moment en staat bekend om haar interdisciplinaire ontwerpproces dat de relaties tussen individuen, gemeenschappen en omgevingen benadrukt. In 2016 werd ze uitgeroepen tot architect van het jaar tijdens de Women in Architecture Awards en in 2019  benoemde Time Magazine haar tot World’s Most Influential Architect.

De doorbraak van het bureau kwam met Aqua (2007): een 82 verdieping hoge duurzame woontoren in  het centrum van Chicago welke met haar golvende balkons meteen een icoon van de stad werd. Inmiddels heeft het bureau vele bijzondere wolkenkrabbers, educatieve centra en musea op haar naam staan. Ook in Amsterdam, waar momenteel hard wordt gebouwd aan Q Residences.

Online lezing:
 Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

 

Schrijf je in
Donderdag 8 december 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.