Your cart

Your cart

Online lezing: Moderne architectuur Abu Dhabi en Dubai

Course code: 5124
15
Jun

*Nu met maar liefst 20% korting

Sinds de onafhankelijkheid van de Verenigde Arabische Emiraten (1971) is er een ware bouwspurt ingezet! Met name in Dubai en Abu Dhabi verschijnt het ene spectaculaire project na het andere. Zo vinden we in Dubai de verschillende nieuwe zakenharten met hele diverse wolkenkrabbers, waaronder de hoogste wolkenkrabber ter wereld (Burj Khalifa, 828 m). Ook is Dubai beroemd vanwege de grootste kunstmatige eilanden (de palmeilanden) ter wereld en spectaculaire winkelcentra. Abu Dhabi zet meer in op duurzame architectuur met o.a. Masdar City van Norman Foster, een energieneutrale stad in ontwikkeling. Verder vinden we hier o.a. een prachtige brug van Zaha Hadid, spectaculaire (ronde) wolkenkrabbers, een nieuw museumhart met o.a. een dependance van het Louvre (Jean Nouvel, geopend 2017), de prachtige sprookjesachtige moderne Sheikh Zayed moskee en moderne souks.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Enrol
Tuesday June 15, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 15,00
Tutor: Ms. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.