Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Moderne Architectuur China

Cursuscode: 1511
21
dec

China heeft de laatste jaren een enorme transformatie ondergaan. Steden worden op spectaculaire wijze vernieuwd en het ene na het andere prestigieuze project volgt elkaar op.

Indrukwekkende vliegvelden, beursgebouwen, nieuwe pleinen, woningbouw en spectaculaire hoogbouw..het ene project is nog groter dan het andere. In deze lezing kijken we naar de meest opvallende gebouwen. Zo staan we stil bij Hongkong met haar vliegveld en wolkenkrabbers. Verder kijken we naar Beijing: de CCCTV toren van OMA, spannende woningbouw van Steven Holl en diverse andere grootste projecten. Ook komt Shanghai aan bod: hier wordt een onder andere een compleet nieuw zakelijk hart opgetrokken aan de rivier. Natuurlijk komen ook projecten in andere steden als Guangzhou en Changsa aan bod. Als architectuurliefhebber kan je niet om China heen.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 21 december 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.