Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Moderne architectuur Helsinki

Cursuscode: 5126
29
jun

*Nu met maar liefst 20% korting

In de moderne architectuur en design is het werk van Finse kunstenaars baanbrekend geweest. Hoewel het de architect Alvar Aalto was die een beslissende stempel drukte op de moderne Finse architectuur, kenmerken meer architecten zich door een bijzonder oorspronkelijke stijl. Het verwerken van natuurlijke materialen, een mooie integratie in de omgeving en zorgvuldige lichtinval zijn kenmerkend. In deze lezing vanzelfsprekend aandacht voor verschillend werk van Aalto. Verder o.a. het mooie Jugendstil station (1919) van Eliel Saarinen, de Rotskerk (1969) van de gebroeders Suomalainen, het vernieuwde Kamppi gebied met o.a. de prachtige houten Kamppi kapel (2012, K2S Architects) en het Kiasma kunstmuseum (1998) van Steven Holl. En vergeet het Arabia district niet: dit gebied, bekend vanwege de beroemde keramiek fabriek, is nu een moderne nieuwbouwwijk met veel aandacht voor kunst en groen in haar ontwerp. Ook het Fins design zal niet vergeten worden: onder andere het glaswerk van iittala, het Arabia servies en de kleurrijke stoffen van Marimekko.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Dinsdag 29 juni 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.