Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Moderne Concertzalen

Cursuscode: 1505
12
okt

Een lezing helemaal gewijd aan de meest spraakmakende moderne concertzalen.

We beginnen de lezing met klassiekers als de Philharmonie in Berlijn en het Sydney Opera House: beide zeer vernieuwend en revolutionair in de benadering van de klassieke concertzaal.

Maar vooral de laatste jaren heeft de architectuur van concertzalen een enorme vlucht genomen: zowel toparchitecten als minder bekende bureaus hebben spectaculaire muziekpaleizen neergezet, die vaak het visitekaartje van de stad vormen. Denk bijvoorbeeld aan de omstreden Elbphilharmonie in Hamburg (2017, Herzog & de Meuron).

Van Oslo naar Parijs, van Los Angeles naar Guangzhou.. U zult zich verbazen over de schoonheid van deze gebouwen, niet alleen akoestisch maar zeker ook visueel.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 12 oktober 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.