Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Pierre en Jos Cuypers

Cursuscode: 5129
24
aug

2021 is uitgeroepen tot Cuypersjaar omdat het 100 jaar geleden is dat architect P.J.H.Cuypers (1827-1921) is overleden.

Pierre Cuypers is wellicht de meest bekende 19e eeuwse architect van Nederland. Als streng gelovige, eigenzinnige architect met een grote voorliefde voor de neogotische stijl en de Hollandse neorenaissance, bouwde hij tientallen kerken, ontwierp het hoofdgebouw van het Centraal Station Amsterdam (1889) en het Rijksmuseum (1885) en restaureerde Kasteel de Haar nabij Utrecht (1912).

Maar ook zijn zoon Jos (1861-1949) was een beroemd architect. Ook hij bouwde vele kerken, waarbij de St Bavo kathedraal (1895-1930) in Haarlem één van zijn meesterwerken is. Daarnaast zijn er prachtige profane gebouwen van zijn hand, denk bijvoorbeeld aan de Effectenbeurs (1912) in Amsterdam.

Deze lezing gaat over vader en zoon en de neostijlen architectuur in Nederland op haar hoogtepunt.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

 

 

 

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 24 augustus 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.