Online lezing spraakmakende Nederlandse architecten: Het succes van de NL architectuur

nov

Ons landje heeft een hoop architecten van wereldfaam: Rem Koolhaas, Ben van Berkel, Erick van Egeraat, Francine Houben, Sjoerd Soeters, Winy Maas.. om er maar enkele te noemen. Deze architecten realiseerden met hun bureaus niet alleen bijzondere projecten in Nederland, maar ook ver daarbuiten.
Van Hamburg tot Roskilde, van Seattle tot Seoul, overal vinden we bijzondere Nederlandse architectuur terug. Denk bijvoorbeeld aan het Mercedes Benz Museum in Stuttgart van UNStudio, Sluseholmen in Kopenhagen van Sjoerd Soeters en het CCTV hoofdkantoor van bureau OMA in Beijing.
Wat maakt deze moderne Nederlandse architectuur zo bijzonder? Is er een verklaring voor deze internationale faam? En kunnen we stellen dat Nederlandse architecten een succesformule hebben ontwikkeld?

Dinsdag 1 november 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs S. (Suzanne) Roelofs

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

drs S. (Suzanne) Roelofs
Suzanne Roelofs studeerde architectuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schrijft teksten en geeft cursussen en lezingen over architectuurgeschiedenis, met name vanaf de jaren 1920. Verder begeleidt ze culturele (architectuur) reizen naar o.a. de Verenigde Staten, China en diverse steden in Europa.