Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Japan in vier seizoenen

Cursuscode: 5450
16
mrt

Nergens worden de seizoenen zo intens beleefd als in Japan. De vier jaargetijden zijn verbonden met specifieke verhalen, rituelen en bijzonderheden. Dichters bezingen in haiku’s de schoonheid van het voorjaar en de meedogenloosheid van een ijzige de winter. Kimono- en waaierdessins zijn aangepast aan het seizoen, zelfs de kookkunst volgt het jaarlijkse ritme. In deze lezing reizen we virtueel door de Japanse lente, zomer, herfst en winter. 

Bij voldoende belangstelling wordt er in het vroege voorjaar een kersenbloesemwandeling georganiseerd door Amsterdam-Zuid, afgesloten met een theebezoek en de Japanse tuin van het Okura Hotel. De datum wordt vastgesteld als we weten wanneer de bomen in bloei staan.

Schrijf je in
Woensdag 16 maart 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Mw. C.M. (Caroline) van Ommeren

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
C.M. (Caroline) van Ommeren
Caroline van Ommeren studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. De laatste 25 jaar is zij werkzaam in de reiswereld, als zelfstandig reisontwikkelaar en als begeleider van natuur-, kunst- en cultuurreizen wereldwijd. Ook werkt ze als nationaal gids (Guidor-gecertificeerd) met name in Amsterdam en wijde omgeving. Daarnaast is Caroline (reis)schrijver voor diverse opdrachtgevers en geeft lezingen en presentaties. Auteur van het boek ‘Dwarrelende bloesem, knipperend neonlicht - verhalen uit Tokio’.