Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Tulpenkoorts

Cursuscode: 5253
01
mrt

De tulp heeft een lange weg afgelegd voordat deze exoot als Hollands symbool en ‘nationale trots’ werd geclaimd. In deze lezing volgen we de reis van de tulpenbol van de bergen in Centraal-Azië, via Anatolië en Midden-Europa naar de Lage Landen. Geïllustreerd met veel beeldmateriaal wordt aandacht besteed aan de Hollandse tulpenmanie in de 17e eeuw, aan de rol van de tulp in de islamitische- en westerse (schilder)kunst en aan de geschiedenis van de bollenstreek en de ontwikkeling van de teelt.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 1 maart 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Mw. C.M. (Caroline) van Ommeren

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
C.M. (Caroline) van Ommeren
Caroline van Ommeren studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. De laatste 25 jaar is zij werkzaam in de reiswereld, als zelfstandig reisontwikkelaar en als begeleider van natuur-, kunst- en cultuurreizen wereldwijd. Ook werkt ze als nationaal gids (Guidor-gecertificeerd) met name in Amsterdam en wijde omgeving. Daarnaast is Caroline (reis)schrijver voor diverse opdrachtgevers en geeft lezingen en presentaties. Auteur van het boek ‘Dwarrelende bloesem, knipperend neonlicht - verhalen uit Tokio’.