Bestellijst

Bestellijst

Cultuur

Van Europa en de Amerika’s tot het Verre Oosten, Volksuniversiteit Amsterdam neemt je mee op reis langs verschillende culturen. Duik samen met onze docenten in de cultuur van jouw favoriete gebieden. Ontdek de tradities, normen en waarden van andere culturen.Kies een online cursus cultuur, of geef je op voor een cursus op locatie. Bekijk snel het aanbod van dit seizoen!

20% korting op ons online aanbod.

 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen, van beginner tot gevorderde, van atheïst tot gelovige, en beoogt een ‘nieuwe’ Thora te laten zien die humaan is, optimistisch, en nog steeds zeer relevant voor onze huidige wereld.

Woensdag 12 oktober 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
9 lessen van 2 uur en 15 min aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 327,00
Dhr. P. (Paul) Gabriner
19:30 - 21:45
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)

In de jaren 80 waaide een wind van verandering, ook in de voormalige DDR. De grootste verandering was dat de toenmalige regering zijn eigen burgers, en vooral de nieuwe generaties, niet meer kende. Men wilde hen niet nog verder verliezen. Films waren bij uitstek een middel om hen te bereiken. Maar: wat er te zien was, moest wel afwijken van de socialistische leer. In films in de jaren 80 zie je de eerste ‘scheuren’ in het perfecte socialisme.

Maandag 31 oktober 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
3 lessen van 3 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 148,00
Mw. A. (Anja) Fricke
18:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)

De Franse gastronomie wordt wereldwijd geprezen en de hoofdstad telt talloze vermaarde adressen. Voor wie lekker wil eten in een prachtig, welhaast betoverende decor komt snel terecht in een van de schitterende brasseries van de hoofdstad. 

Maandag 20 juni 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 les van 2,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 29,50
Mw. L (Lucienne ) Mimouni
19:00 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)

De Etrusken, al aanwezig op het Italiaanse schiereiland vanaf de tiende eeuw v. C., bezetten verschillende regio's van Midden-Italië. Er zijn nog heel veel onzekerheden over hun oorsprong, taal, gewoonten. En toch zijn er tegenwoordig in Lazio, Umbrië en Toscane plaatsen te vinden die nog steeds onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis, de cultuur, de gebeurtenissen van de Etruskische beschaving, en een unieke suggestieve charme uitstralen. Een schat aan verhalen, vondsten en folklegendes om het volk van de Etrusken, fundering van de Romeinse beschaving, nog beter te leren kennen.

Woensdag 22 juni 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Dhr. A. (Andrea) Maddalena

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)

Cultuur cursussen, lezingen en workshops  in Amsterdam

Breed aanbod online en offline cursussen

Leer de wereld beter begrijpen met een cultuur cursus. Verbreed je kennis met een divers en betaalbaar aanbod cultuur cursussen, lezingen en workshops in Amsterdam. Je kunt kiezen uit een offline klassikale cursus in een van onze ruime lokalen of een online groepscursus met 20% korting. Onze ervaren docenten verwelkomen je graag bij de cursus, workshop of lezing over cultuur die het beste bij je past. De cursussen over cultuur zijn zeer laagdrempelig en geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, beginners en gevorderden.

Cursussen bij Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam is al meer dan 100 jaar hét adres voor het volgen van een klassikale cursus op locatie in Amsterdam. Volg je liever een online cursus? Kies dan voor een interactieve online cursus in onze virtuele zalen. Kies uit 25 talen, cursussen Nederlands (NT2) aan anderstaligen, cursussen Cultuur en Maatschappij, cursussen Persoonlijke vaardigheden en allerlei cursussen over Amsterdam en Amsterdammers. Zoek je een betaalbare, inspirerende en leerzame cursus? Kies dan voor een cursus aan Volksuniversiteit Amsterdam! Met Volksuniversiteit Amsterdam kom je verder.