Bestellijst

Bestellijst

Cursus filosofie: Het zelf tussen oost en west

Cursuscode: 5208
03
feb

Zelfkennis, zelfexpressie, zelfacceptatie: bij veel van onze overwegingen denken en praten we voortdurend over ons ‘zelf.’ Maar wat is dan dat zelf? Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een zelf? Zo nee, waar hebben we het dan de hele tijd over als we het over het zelf hebben? En zo ja, hoe verhoudt dat zelf zich dan tot ons lichaam, onze hersenen, onze geest? En wat betekent dat voor hoe we ons-zelf kunnen begrijpen en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen?

Tijdens de cursus bespreken we de antwoorden die zowel westerse als niet-westerse filosofische tradities op deze vragen hebben geformuleerd. Elke les staat een ander thema en een andere denker centraal. Samen lezen we een beroemd filosofisch fragment en gaan we daarover met elkaar in gesprek. Een korte, individuele schrijfopdracht biedt ruimte voor persoonlijke verwerking van de lesstof.

Schrijf je in
Donderdag 3 februari 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 210,00
Dhr. T.P. (Peter) Huijzer

Dit is een cursus op locatie. Wij willen je vragen hierbij de huidige basis Coronamaatregelen in acht te nemen. Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsing in het gebouw. Als je zit mag het mondkapje af. Was vaak je handen. Houd afstand (1,5 m is een veilige afstand). Blijf thuis als je klachten hebt (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en laat je testen. Bij enkele cursussen wordt een Coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit staat dan vermeld in de cursustekst.

19:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
T.P. (Peter) Huijzer
Ik studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Freiburg (DE), waar ik in 2016 mijn master behaalde. Daarnaast volgde ik een vierjarige opleiding tot Okido-yogadocent. Na mijn afstuderen ontwikkelde ik me tot een veelzijdige yoga- en filosofiedocent. Sinds 2019 ben ik verbonden aan Filosofie Oost-West, een kennisnetwerk voor de verspreiding van niet-westerse filosofie in Nederland. Naast mijn activiteiten als docent ben ik werkzaam als literair vertaler.