Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Filosofie en Islam

Cursuscode: 5201
21
jan

Hebben de Islam en het vrije denken niets met elkaar te maken? Zeker in de middeleeuwen was dat wel anders. Het was het Arabische rijk dat ideeën over tolerantie en vrijheid naar Europa bracht en niet andersom. In deze cursus leer je niet alleen de revolutionaire denkers van toen kennen, maar ook om met andere ogen naar onze eigen Westerse wereld kijken - een bezoek aan de supermarkt zal nooit meer hetzelfde zijn. Omdat filosofie en wetenschap in die tijd inwisselbaar waren, maken we ook uitstapjes naar de rekenkunde (waarom tellen we eigenlijk tot tien?) en de astrologie.

Online interactieve cursus: De eerste les vindt op donderdag 21 januari offline plaats op het Metis Montessori Lyceum op de Mauritskade 58. De andere 2 lessen op 28 januari en 4 februari worden live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding. De docent stuurt je voor de lessen 2 en 3 een link om mee te doen via Zoom.

Schrijf je in
Donderdag 21 januari 2021
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 80,00
Dhr. G. (Gerko) Tempelman
19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
G. (Gerko) Tempelman
Filosoof en theoloog Gerko Tempelman houdt zich graag bezig met de diepere menselijke drijfveren. Vandaar dat hij op het curieuze idee kwam zich op zijn 18de te gaan wijden aan de studies filosofie en theologie aan de VU. Als docent maakt hij de filosofie graag toegankelijk aan de hand van actuele en toegankelijke vragen. Dit past hij toe in lessen op de middelbare school, in vele varianten volwassenonderwijs, in vele YouTube filmpjes, bij diverse theatergenootschappen en op nog veel vreemdere plekken. Gerko verdiept zich graag in wat hij 'ideeëngeschiedenis' noemt, of: de vraag hoe het komt dat mensen denken zoals ze denken. Want dat zegt iets over jouzelf maar net zo goed over die vreemde, onbegrijpelijke ander. Meer informatie over zijn werk staat op: www.gerkotempelman.nl