Bestellijst

Bestellijst

Online cursus Filosofie van het lichaam

Cursuscode: 5209
01
mrt

*Nu met maar liefst 20% korting

De relatie tussen lichaam en geest stelt filosofen en wetenschappers al eeuwenlang voor steeds weer nieuwe raadsels. Wat is dat lichaam nu precies? Een ding zoals alle andere dingen? Of een ‘ding’ dat we zelf zijn, dat kan waarnemen, voelen en zelfs denken? Maar wat is dan dat denken? Is het onderscheid tussen lichaam en geest daarmee nog wel zinvol? En waarom blijkt dat onderscheid toch steeds zo hardnekkig, wanneer we er vanaf proberen te komen?

Tijdens de cursus bespreken we verschillende perspectieven op deze vragen, aan de hand van beroemde tekstfragmenten uit de geschiedenis van de filosofie. Ook behandelen we hedendaagse inzichten uit de verschillende wetenschappen die zich bezighouden met lichaam en geest en gaan we met elkaar in gesprek over wat al die ideeën betekenen voor de omgang met onze eigen lichamelijkheid en ons eigen denken.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs

Schrijf je in
Dinsdag 1 maart 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 170,00
Dhr. T.P. (Peter) Huijzer

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
T.P. (Peter) Huijzer
Ik studeerde filosofie in Amsterdam, Parijs en Freiburg (DE), waar ik in 2016 mijn master behaalde. Daarnaast volgde ik een vierjarige opleiding tot Okido-yogadocent. Na mijn afstuderen ontwikkelde ik me tot een veelzijdige yoga- en filosofiedocent. Sinds 2019 ben ik verbonden aan Filosofie Oost-West, een kennisnetwerk voor de verspreiding van niet-westerse filosofie in Nederland. Naast mijn activiteiten als docent ben ik werkzaam als literair vertaler.