Bestellijst

Bestellijst

Online lezingen: Inleiding tot de Soefi-traditie

Cursuscode: 1266

Het soefisme, ook bekend als al-tassawuf, heeft een belangrijke rol gespeeld in de islamitische geschiedenis en grote persoonlijkheden voortgebracht die nog altijd een inspiratie zijn en tot de verbeelding spreken voor mensen van zowel binnen als buiten de moslim-wereld.

In deze inleiding gaan we op ontdekkingsreis door een landschap van onvermoede geestelijke rijkdom. Tijdens deze bijeenkomst worden er natuurlijk ook verbindingen gelegd met andere levensbeschouwingen en spirituele tradities. We doen historische kennis op, leren belangrijke termen, verfijnen ons begrip zonder oog te verliezen voor hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Er is ruimte voor vragen, verduidelijkingen en perspectieven  op de daarvoor bedoelde momenten.

Deze inleiding bestaat uit 2 lezingen. Schrijft u zich in via deze cursus van 2 lezingen dan krijgt u korting.

De lezingen zijn ook, voor de normale prijs, afzonderlijk te bestellen:

Eerste lezing: Mensbeeld en gedachtegoed

In deze lezing maken we samen kennis met het mensbeeld van de mystiek-spirituele traditie van de islam.

Tweede lezing: Een Praktijk, levenshouding

In deze lezing ontdekken we de markante, soms eigenzinnige, levenshouding van soefi’s. Een ethische dagelijkse praktijk, zoals sommigen het soefisme zullen beschrijven.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 2 december 2021
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
2 lezingen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 39,00
Dhr. A. (Alaeddine ) Touhami

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Alaeddine ) Touhami