Bestellijst

Bestellijst

Alfred Nobel

Cursuscode: 1261
10
dec

10 december is de dag waarop jaarlijks de Nobelprijzen worden uitgereikt. Dit is een spektakel dat gewoonlijk in Zweden live op televisie te volgen is.

In 2020 is alles anders dan anders, maar hoe zien die dag en de uitreiking er gewoonlijk uit?

In deze lezing over de Zweedse uitvinder Alfred Nobel belicht docente Zweeds Tineke Jorissen-Wedzinga diverse aspecten rondom het fenomeen Nobelprijs. Aan bod komen onder andere: wie bepaalt wie welke prijs krijgt, waarom wordt de Vredesprijs als enige Nobelprijs uitgereikt in Oslo, kan men lobbyen, hoe zit het met nominaties, is er een lijst met genomineerden, hoe zijn de verschillende commissies samengesteld, wat gebeurt er als er een Nobelprijswinnaar voortijdig overlijdt en – niet onbelangrijk – wat is de geldwaarde van een hedendaagse Nobelprijs?

Schrijf je in
Donderdag 10 december 2020
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 15,00
Mw. drs T.P.G. (Tineke) Jorissen-Wedzinga

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:00 - 20:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs T.P.G. (Tineke) Jorissen-Wedzinga
Tineke Jorissen-Wedzinga werkt sinds 1988 op de Volksuniversiteit Amsterdam en geeft daar nog steeds met veel plezier taalcursussen en conversatielessen Zweeds. Ook houdt zij lezingen over culturele en culinaire onderwerpen die met Zweden te maken hebben. Daarnaast is Tineke werkzaam als vertaler van "vooral" Zweedse misdaadromans. www.sveatrans.nl