Bestellijst

Bestellijst

Online cursus De DDR: kunst, film en literatuur

Cursuscode: 5256
28
feb

*Nu met maar liefst 20% korting

Kunst, film en literatuur zijn een belangrijk onderdeel in elke samenleving. Ze zijn bedoeld om te vermaken, een boodschap uit te dragen of zelfs een stukje opvoeding naar de samenleving toe.

Hoe werkten deze drie in de DDR? Welke boodschap hebben de staatskunstenaars uit de DDR uitgedragen? Was het 100 procent propaganda van het socialistisch realisme? En hoe zat het met al die andere kunstenaars in de DDR die zich niet hielden aan het socialistisch realisme? Kan men spreken van kunst, propaganda of geschiedvervalsing? Ook in de literatuur- en filmwereld was vanuit de staat maar één boodschap mogelijk ‘De sozialistische Menschengemeinschaft’ als de betere te beschouwen. De cursus bespreekt ook dat er meer was dan alleen de staatsvisie in kunst, film en literatuur.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Schrijf je in
Maandag 28 februari 2022
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 64,00
Mw. A. (Anja) Fricke

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

13:30 - 15:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Anja) Fricke
Mw. A. Fricke bachelor Algemene Cultuurwetenschappen: Ik kom uit de voormalige DDR uit het Schachdorf Ströbeck. Sinds 2003 woon ik in Nederland. Hier ben ik actief als DDR-specialiste. Dit houdt in dat ik informatie over alle culturele aspecten van de DDR verspreid. Ik maak bijvoorbeeld lesmodules over de DDR, verzorg gastlessen/colleges/ lezingen of begeleid reizen naar de voormalige DDR op inhoud. Daarnaast werk ik samen met het DDR-museum in Monnickendam en het Duitsland Instituut Amsterdam.