Bestellijst

Bestellijst

Online cursus De vele gezichten van Japan

Cursuscode: 1263

*Nu met maar liefst 20% korting

In Japan zijn eeuwenoude tradities schijnbaar moeiteloos versmolten met de hectiek van het moderne stadsleven. Minimalistische zentuinen en ingetogen theeceremonies zijn net zo Japans als de ‘kawaii cultuur’ en de oorverdovende herrie die uit de gokpaleizen klinkt.

In deze cursusreeks maak je kennis met de vele aspecten waardoor het land zo uniek is. We reizen virtueel door de roemruchte geschiedenis, wandelen door tempeltuinen, bezoeken musea en weten na de laatste les wat de verrassende geschiedenis van sushi, sashimi en tempura is.

Les 1: De geschiedenis.  Japan is gevormd door een historie van ruim 10.000 jaar. In vogelvlucht reizen we van de prehistorie naar de tijd van samoerai en shoguns naar de moderne samenleving.

Les 2: Religie. Naast shintoïsme en boeddhisme zijn er nog velen ‘scholen’ met eigen tradities en gebruiken. Welke rol speelt religie, vroeger en nu?

Les 3: Kunst & cultuur. Van het concept ‘wabi sabi’ en zen naar manga en hedendaags ‘superflat art’. Een overzicht van de belangrijkste kunstvormen.

Les 4: Hedendaags leven. De kloof tussen het plattelandsleven en een bestaan in de metropool is immens. Hoe zien die levens eruit en hoe gaat men daarmee om?

Les 5: De kookkunst. Over de geschiedenis en ontwikkeling van de Japanse keuken en waarom Japan het Land van de Rijzende Michelinsterren is.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Dinsdag 2 november 2021
Schrijf je tijdig in; op basis van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus kan starten.
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00
Mw. C.M. (Caroline) van Ommeren

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 20:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
C.M. (Caroline) van Ommeren
Caroline van Ommeren studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. De laatste 25 jaar is zij werkzaam in de reiswereld, als zelfstandig reisontwikkelaar en als begeleider van natuur-, kunst- en cultuurreizen wereldwijd. Ook werkt ze als nationaal gids (Guidor-gecertificeerd) met name in Amsterdam en wijde omgeving. Daarnaast is Caroline (reis)schrijver voor diverse opdrachtgevers en geeft lezingen en presentaties. Auteur van het boek ‘Dwarrelende bloesem, knipperend neonlicht - verhalen uit Tokio’.