Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Pelgrim op twee werelddelen: Santiago de Compostela en Kumano Kodo

Cursuscode: 1265
07
dec

Voor de middeleeuwse mens was het pelgrimeren een daad van devotie, een middel om vergiffenis voor zonden te krijgen of een door de kerk opgelegde straf. Alle geloofsculturen hebben heilige plaatsen waar hedendaagse pelgrims zowel om religieuze als seculiere redenen naartoe gaan.

De camino naar Santiago de Compostela en de Japanse Kumano Kodo zijn spiritueel met elkaar verbonden. De pelgrim op het pad naar Kumano loopt naar de plek waar de zon opkomt, de pelgrim op weg naar Santiago bereikt zijn doel daar waar de zon ondergaat. Bovendien zijn het de enige twee pelgrimsroutes ter wereld die opgenomen zijn in de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO. Wie beide routes heeft afgelegd mag zich ‘dual pilgrim’ noemen.

Wandel virtueel mee over ‘de weg’ van vroeger en nu, langs bijzondere plekken op twee werelddelen.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 7 december 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 20,00
Mw. C.M. (Caroline) van Ommeren

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
C.M. (Caroline) van Ommeren
drs. C. (Caroline) van Ommeren Caroline van Ommeren studeerde sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. De laatste 25 jaar is zij werkzaam in de reiswereld, als zelfstandig reisontwikkelaar en als begeleider van natuur-, kunst- en cultuurreizen wereldwijd. Ze gaat ook graag in haar eentje op pad en heeft al vele pelgrimsroutes volbracht, zowel binnen als buiten Europa. Daarnaast is zij (reis)schrijver voor diverse opdrachtgevers en geeft lezingen en presentaties. Auteur van ‘Dwarrelende bloesem, knipperend neonlicht - verhalen uit Tokio’.