Your cart

Your cart

Geschiedenis

Wil je meer leren over de belangrijke figuren en gebeurtenissen uit ons rijke verleden? Om de wereld waarin we nu leven beter te begrijpen, is inzicht in de geschiedenis cruciaal. Maak een boeiende reis terug in de tijd met een cursus geschiedenis in Amsterdam bij de Volksuniversiteit.

Kies uit een online of een offline cursus geschiedenis. Onze cursussen zijn geschikt voor beginners en gevorderden: kies de cursus geschiedenis die bij je past!

20% korting op ons online aanbod.

03
Oct

De Stelling van Amsterdam is UNESCO Werelderfgoed. Wil je meer weten over de 46 forten en batterijen rond de hoofdstad? In een multimediale presentatie maakt René Ros de vrijwel onzichtbare Stelling van Amsterdam zichtbaar.

Monday October 3, 2022
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
1 lesson of 1,5 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 23,50
Tutor: Mr. R. (René) Ros
19:30 - 21:00
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)

Deze cursus is bedoeld voor iedereen, van beginner tot gevorderde, van atheïst tot gelovige, en beoogt een ‘nieuwe’ Thora te laten zien die humaan is, optimistisch, en nog steeds zeer relevant voor onze huidige wereld.

Wednesday October 12, 2022
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
9 lessons of 2 hrs and 15 min start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 327,00
Tutor: Mr. P. (Paul) Gabriner
19:30 - 21:45
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)

In de jaren 80 waaide een wind van verandering, ook in de voormalige DDR. De grootste verandering was dat de toenmalige regering zijn eigen burgers, en vooral de nieuwe generaties, niet meer kende. Men wilde hen niet nog verder verliezen. Films waren bij uitstek een middel om hen te bereiken. Maar: wat er te zien was, moest wel afwijken van de socialistische leer. In films in de jaren 80 zie je de eerste ‘scheuren’ in het perfecte socialisme.

Monday October 31, 2022
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
3 lessons of 3 hrs start time 18:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 148,00
Tutor: Ms. A. (Anja) Fricke
18:30 - 21:30
Location: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (click here for address details)

De Etrusken, al aanwezig op het Italiaanse schiereiland vanaf de tiende eeuw v. C., bezetten verschillende regio's van Midden-Italië. Er zijn nog heel veel onzekerheden over hun oorsprong, taal, gewoonten. En toch zijn er tegenwoordig in Lazio, Umbrië en Toscane plaatsen te vinden die nog steeds onlosmakelijk verbonden zijn met de geschiedenis, de cultuur, de gebeurtenissen van de Etruskische beschaving, en een unieke suggestieve charme uitstralen. Een schat aan verhalen, vondsten en folklegendes om het volk van de Etrusken, fundering van de Romeinse beschaving, nog beter te leren kennen.

Wednesday June 22, 2022
Enroll as soon as possible; based in the number of enrolments we decide if the course can start.
1 presentation of 2 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 19,50
Tutor: Mr. A. (Andrea) Maddalena

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)

Geschiedenis cursussen in Amsterdam

Breed aanbod online en offline cursussen

Verbreed je kennis met een divers en betaalbaar aanbod cursussen geschiedenis in Amsterdam. Je kunt kiezen uit een offline klassikale cursus in een van onze ruime lokalen of een online interactieve groepscursus met 20% korting. Onze ervaren docenten verwelkomen je graag bij de geschiedeniscursus die het beste van je past. De cursussen geschiedenis zijn zeer laagdrempelig en geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, beginners en gevorderden.

Cursussen bij Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Amsterdam is al meer dan 100 jaar hét adres voor het volgen van een klassikale cursus op locatie in Amsterdam. Volg je liever een online cursus? Kies dan voor een interactieve online cursus in onze virtuele zalen. Kies uit 25 talen, cursussen Nederlands (NT2) aan anderstaligen, cursussen Cultuur en Maatschappij, cursussen Persoonlijke vaardigheden en allerlei cursussen over Amsterdam en Amsterdammers. Zoek je een betaalbare, inspirerende en leerzame cursus? Kies dan voor een cursus aan Volksuniversiteit Amsterdam!

Met Volksuniversiteit Amsterdam kom je verder.