Bruce Nauman, 50 jaar vernieuwing in de kunst

apr

Een lezing n.a.v. de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Bruce Nauman
van 27 maart tot 15 augustus 2021 in het Stedelijk Museum Amsterdam.

Nauwelijks in een hokje te plaatsen - hij maakte sculpturen, neonwerken, films, videowerken en meer - is deze kunstenaar altijd op zoek naar de grenzen van de kunst, terwijl zijn werk toch een soort eenheid vormt.

Woensdag 7 april 2021
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. drs E. (Everdien) Hoek

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs E. (Everdien) Hoek
Everdien Hoek studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij publiceerde enkele artikelen over Middeleeuwse Dodendansen. Lange tijd was zij werkzaam als redactioneel lezer en als Documentalist, totdat zij een hbo-opleiding Theologie ging volgen, waarbij het vak kunstbeschouwing haar op een nieuw spoor zette: dat van de moderne, abstracte kunst. Nu geeft zij cursussen, lezingen en rondleidingen, waarbij zij met haar cursisten bij voorkeur het raakvlak tussen kunst en religie verkent. Everdien is begonnen met museumlessen aan medestudenten. Vervolgens heeft zij bij Spiritueel Centrum La Verna de kans gekregen haar eigenlijke missie te ontdekken: mensen met een open oog naar kunst te leren kijken. Via de Volksuniversiteit en andere instellingen probeert zij nu een groter publiek te bereiken, want je kunt niet genoeg mensen enthousiast maken voor de kunst - en daarmee voor het leven.