Bestellijst

Bestellijst

Maria Magdalena

Cursuscode: 5069
28
sep

Lezing naar aanleiding van de tenoonstelling Maria Magdalena van 25 juni 2021 tot 9 januari 2022 in het Catharijneconvent in Utrecht

Van de zomer tot in de winter besteed het Museum het Catharijneconvent aandacht aan Maria Magdalena en haar vele gezichten: een vrouw van uitersten
Kroongetuige, zondares maar ook… feminist. Geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde, maar ook een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?
Hoewel deze fascinerende vrouw al 2000 jaar een inspiratiebron is, is er nog nooit een tentoonstelling aan haar gewijd. De tentoonstelling wordt een ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.

Schrijf je in
Dinsdag 28 september 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. drs M. (Monique) Hanrath

Dit is een cursus op locatie. Wij willen u vragen hierbij de huidige Coronamaatregelen in acht te nemen. Houd 1,5 meter afstand; blijf thuis als u klachten heeft (verkoudheid, keelpijn, (licht) hoesten, verhoging of koorts) en blijf thuis als iemand in uw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.

19:30 - 21:30
Locatie: Mauritskade 58: Ingang Oosterpark zijde (klik hier voor de adresgegevens)
drs M. (Monique) Hanrath
Monique Hanrath heeft aan de Rijksuniversiteit van Leiden Kunstgeschiedenis gestudeerd. Zij is in 1989 afgestudeerd op moderne vormgeving, maar heeft zich sindsdien zich ontwikkeld tot een kunsthistorica met een breed aandachtsveld. Als rondleidster van Museum Catharijneconvent is daar de interesse voor middeleeuwse kunst, Iconen en religieuze kunst uit latere tijd bijgekomen. Daaruit heeft zich interesse voor de kunst van de 17de eeuw en die van vrouwelijke kunstenaars ontwikkeld. Ook 19de -eeuwse en vroeg 20ste -eeuwse stromingen als impressionisme, expressionisme, Art Nouveau en Art Deco krijgen de aandacht die het verdient. Sedert meer dan 25 jaar verzorgt zij lezingen, cursussen en rondleidingen. Als rondleidster en Guide Interprète Nationale in Parijs en Frankrijk heeft zij haar hart verpand aan de Franse kunst en cultuur. Zij komt jaarlijks in Frankrijk.