Bestellijst

Bestellijst

Online lezing Andrea Palladio - Architectuur als Dochter van de Natuur

Cursuscode: 1061
30
sep

Andrea Palladio was een baanbrekend architect uit de 16de eeuw, beroemd van o.a. zijn mooie villa’s in Noord Italië, zoals Villa Rotonda. Hij heeft grote invloed gehad op de latere ontwikkeling van de architectuur. De belangrijkste aspecten van het leven en het werk van Andrea Palladio worden hier behandeld, met een gedetailleerde analyse van zijn ontwerpen in Noord Italië en van zijn mooiste villa's.
Door de architectuur te beschouwen als “dochter” van de harmonische proporties in de natuur en voortzetting van de principes van de klassieke oudheid, blijft Palladio een echte mijlpaal en referentiepunt, voor de architectuur van de 16e eeuw en de moderne wereld. Geen enkele andere architect uit de westerse kunstgeschiedenis kent zoveel navolging als Andrea Palladio.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Donderdag 30 september 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Dhr. A. (Andrea) Maddalena

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Andrea) Maddalena
Andrea Maddalena is Italiaanse architect, spreker, docent bij de Vrije Academie in Nederland, kunsthistoricus en onafhankelijke onderzoeker, deskundige in symboliek en antropologie, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst. Hij is docent Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort. www.andreamaddalena.com