Your cart

Your cart

Online lezing: Artemisia Gentileschi en haar Meesterwerk

Course code: 5080

Artemisia Gentileschi is de belangrijkste Italiaanse kunstenares uit de 17e eeuw. Als dochter van kunstenaar Orazio Gentleschi groeit ze op in haar vaders atelier en leert ze alles over de schilderkunst. Het noodlot slaat toe als een collega van haar vader zich aan haar vergrijpt.

Het komt uiteindelijk tot een rechtszaak waarbij zij zichzelf voor de rechtbank moet verdedigen. Deze ingrijpende en traumatische gebeurtenis heeft een enorm impact op haar leven. Het is fascinerend om te ontdekken hoe ze er vervolgens toch in slaagt een uiterst succesvolle internationale carrière op te bouwen en voor hooggeplaatste opdrachtgevers gaat werken. De lezing behandelt het leven, de reizen en het werk van de in Rome geboren kunstenares. Speciale aandacht is er voor het meest beroemde en beruchte werk uit haar oeuvre: Judith onthooft Holofernus.

 

Tuesday March 30, 2021
1 presentation of 2 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 19,50
Tutor: Ms. I (Isolde) Scholberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
I (Isolde) Scholberg