Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: ARTZUID 2021: Amsterdam Sculptuur Biënnale

Cursuscode: 5096
03
aug

Deze zomer staat de tweejaarlijkse beeldenroute ARTZUID weer op het programma. Voor de zevende keer worden de straten van Amsterdam Zuid getransformeerd tot openlucht beeldententoonstelling. De inleidende lezing bekijkt de achtergrond van dit bijzondere initiatief en laat je kennismaken met de kunstenaars en de werken die deze zomer in Amsterdam te zien zijn.

Het thema is dit jaar ‘Imagine’ en laat maatschappelijk geëngageerde kunstenaars zien. Aanleiding zijn de in Amsterdam volop aanwezige voorstellingen van stadsbeeldhouwer Hildo Krop die vol symboliek over een betere wereld voor de mens, dier en natuur zitten. Curator Ralph Keuning (directeur van Museum de Fundatie in Zwolle en eerder werkzaam bij het Kröller-Müller Museum) staat bekend om zijn grote kennis van de hedendaagse sculptuur. Hij selecteerde maar liefst 50 doorgaans figuratieve en expressieve beelden die opgesteld worden op de Apollolaan, Minervalaan, de Zuidas en het Stadionplein en het Museumplein. Zowel internationale topkunstenaars als veelbelovend Nederlands talent is vertegenwoordigd op de 5 km lange route. Deelnemende kunstenaars dit jaar zijn onder andere David Bade, Joseph Klibansky, Arne Quinze en Raquel van Haver.

Schrijf je nu in voor de lezing en kom alles te weten over de route en de verrassende beeldhouwwerken zodat je voorbereid op pad kunt gaan. De 7de editie van ARTZUID vindt plaats van 1 juli tot 17 oktober 2021 en is dagelijks gratis te bezoeken.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Schrijf je in
Dinsdag 3 augustus 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. I (Isolde) Scholberg

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Kijk vooral ook in je spambox als je kort voor aanvang van de cursus geen link hebt ontvangen! Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
I (Isolde) Scholberg
Isolde Scholberg ontwikkelt (online) lezingen en cursussen over een breed scala aan kunsthistorische onderwerpen. Daarbij gaat het vooral om het verhaal achter de kunst. Kunst wordt immers nog leuker en interessanter wanneer je de achtergrond ervan kent. Meer informatie: www.artedisol.nl