Bestellijst

Bestellijst

Online lezing De Geheime Naam van Rome - Het Pantheon en de Tempel van Venus en Roma

Cursuscode: 5073

Het Pantheon en de Tempel van Venus en Roma zijn twee hoogtepunten van de Romeinse architectuur, beide ontworpen door keizer Hadrianus.
Het Pantheon, met zijn unieke, gigantische koepel biedt het archetype voor alle koepels van het christendom en de islamitische wereld en het is één van de best bewaarde Romeinse gebouwen. Daarentegen, over de tempel van Venus en Roma wordt zelden gesproken en er blijft zeer weinig over van de originele structuur, die nu bijna onherkenbaar is maar nog steeds zichtbaar tegenover het Colosseum. En toch wordt deze tempel beschouwd als de grootste tempel van het oude Rome. Een attent, subtiel onderzoek stelt ons in staat om uit te vinden hoe deze twee monumenten in hun essentie nauw verbonden met elkaar zijn, en om een boeiend uitzicht te ontdekken op de werkelijke oorsprong van Rome.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Donderdag 22 april 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 19,50
Dhr. A. (Andrea) Maddalena

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:00 - 21:00
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
A. (Andrea) Maddalena
Andrea Maddalena is Italiaanse architect, spreker, docent bij de Vrije Academie in Nederland, kunsthistoricus en onafhankelijke onderzoeker, deskundige in symboliek en antropologie, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst. Hij is docent Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort. www.andreamaddalena.com