Your cart

Your cart

Online lezing: de Mexicaanse identiteit van Frida Kahlo & Diego Rivera

Course code: 5084

*Nu met maar liefst 20% korting
De Mexicaanse identiteit (Mexicanidad) van Frida Kahlo & Diego Rivera

In het leven en werk van Frida Kahlo en Diego Rivera speelde hun Mexicaanse identiteit (Mexicanidad) een grote rol. Ze waren beide verknocht aan hun eigen cultuur en geboortegrond. Deze Mexicanidad manifesteerde zich in vijf levensaspecten: hun woningen, huishouden, eigen en verzamelde kunst uit heden en verleden, Frida’s kleding en hun politieke (communistische) en Frida’s spirituele (pantheïsche) levensovertuiging. In deze lezing komen al deze aspecten aan de orde. Je begrijpt hun werk beter als je de Mexicanidad erin herkent.

Deze lezing is een mooie voorbereiding op de tentoonstelling ‘Frida Kahlo & Diego Rivera, a Love Revolution’ die eind mei in het Cobra Museum te Amstelveen geopend wordt.

Online interactieve cursus: Deze groepscursus wordt live online aangeboden in een virtuele lesomgeving.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.
*Let op: de 20% korting is al inbegrepen in de prijs.

Thursday April 8, 2021
1 presentation of 1,5 hrs start time 19:30 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 15,00
Tutor: Ms. Y. (Yvonne) van der Bijl

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:00
Location: Online cursus, niet op locatie (click here for address details)
Y. (Yvonne) van der Bijl
Yvonne van der Bijl is fotografe, beeldend kunstenaar en publiciste en geeft lezingen met beelden over haar passies. Zij geeft al vele jaren lezingen over Frida Kahlo, die deel uitmaakt van Yvonne’s serie van ‘Vier Sterke Vrouwen’.