Bestellijst

Bestellijst

Online lezing: Godinnen van de Art Nouveau

Cursuscode: 5068

Lezing naar aanleiding van de tentoonstelling Godinnen van de Art Nouveau in het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Art Nouveau, Jugendstil, Nieuwe kunst: betitelingen uit verschillende landen die verwijzen naar de ontwikkelingen in architectuur en kunst rond 1900.
Vloeiende lijnen en florale motieven zijn belangrijke kenmerken van deze stijlbeweging die tussen 1890 en 1910 in heel Europa de toon zette. Vrouwen spelen een belangrijke rol in de decoratie: goddelijke verschijningen ontleend aan de Klassieke Oudheid, Byzantijnse iconen, middeleeuwse legenden en eigentijdse muzen. Deze tentoonstelling van internationale allure vormt het uitgangspunt voor deze lezing.

Online lezing: Deze lezing wordt live online aangeboden.
Wat heb je nodig om mee te doen? Een computer, laptop of tablet met een webcam of ingebouwde camera en microfoon en een internetverbinding.

Dinsdag 16 februari 2021
1 les van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 19,50
Mw. drs M. (Monique) Hanrath

De online cursus gaat via Zoom en de docent stuurt je op de dag van de cursus, kort voor aanvang van de cursus, de link met de uitnodiging voor de inlog van de cursus. Deze wordt gestuurd naar je email-adres. Voor degenen die laat inschrijven: Als je op het laatste moment inschrijft, dus binnen een halve dag voor aanvang van de cursus, dan kan het zijn dat je geen link meer voor de les krijgt. Heb  je vragen over hoe Zoom werkt? Klik hierop voor een handleiding.

19:30 - 21:30
Locatie: Online cursus, niet op locatie (klik hier voor de adresgegevens)
drs M. (Monique) Hanrath
Monique Hanrath heeft aan de Rijksuniversiteit van Leiden Kunstgeschiedenis gestudeerd. Zij is in 1989 afgestudeerd op moderne vormgeving, maar heeft zich sindsdien zich ontwikkeld tot een kunsthistorica met een breed aandachtsveld. Als rondleidster van Museum Catharijneconvent is daar de interesse voor middeleeuwse kunst, Iconen en religieuze kunst uit latere tijd bijgekomen. Daaruit heeft zich interesse voor de kunst van de 17de eeuw en die van vrouwelijke kunstenaars ontwikkeld. Ook 19de -eeuwse en vroeg 20ste -eeuwse stromingen als impressionisme, expressionisme, Art Nouveau en Art Deco krijgen de aandacht die het verdient. Sedert meer dan 25 jaar verzorgt zij lezingen, cursussen en rondleidingen. Als rondleidster en Guide Interprète Nationale in Parijs en Frankrijk heeft zij haar hart verpand aan de Franse kunst en cultuur. Zij komt jaarlijks in Frankrijk.